במציאות של ימינו, "עבודה מהבית" היא צורך חיוני. בין אם אתם אנשים של 8 שעות מול המסך ובין אם מדובר בפינת עבודה ביתית שעיקרה הוא מענה על דואר אלקטרוני וגלישה באינטרנט, לעבודה מהבית יש את החסרונות שלה בדמות מגוון של פיתויים – החל מבריחה לטלוויזיה ועד למטלות הבית. כדי לעצב פינת ישיבה בבית, שתענה על כל הצרכים שלכם ובעיקר תאפשר לכם להיות יעילים יותר בעבודה, לפניכם 3 טיפים לעיצוב פינת ישיבה מושלמת.
בחרו במיקום שיעניק לכם שקט ופרטיות
המיקום האידיאלי להקמה של פינת ישיבה בבית הוא חדר פרטי שישמש אתכם לצורכי עבודה. במידה ואין לכם חדר פנוי ואתם נאלצים לגלוש אל תוך הבית, ניתן לבחור בפינה שקטה בבית, שתהיה רחוקה ככל הניתן ממוקד ההתרחשויות על מנת לספק לכם את השקט גם כשדיירי הבית נוכחים. במידת האפשר – העדיפו שתהיה זו "פינה" במלוא מובן המשמעות, כך שגם אם אין לה דלת, לפחות יהיו קירות שיסוככו עליכם ויעניקו לכם את הפרטיות המתבקשת. את מיקום פינת הישיבה תוכלו למקם עם הגב לקיר על מנת לחסוך במקום – אך אז כדאי לקחת בחשבון שהעוברים מאחוריכם יוכלו לצפות אל מסך המחשב שלכם.
ריהוט נוח ושימושי ומקומות אחסון לצד ריהוט נוי
ריהוט למשרד, במיוחד כשמדובר במשרד ביתי – צריך להיות נוח מהרגיל, וזאת כדי שלא נעדיף את הספה הנוחה שנמצאת במרחק נגיעה. הרהיטים הבסיסיים עבור עיצוב פינת ישיבה הם שולחן משרדי, כיסא משרדי, ארונית ומגירות. ככל שפינת העבודה שלכם היא גדולה ואתם עתידים לארח בה קהל – מומלץ להשקיע יותר ולהוסיף לה פינת ישיבה קטנה וכן כיסא משרדי נוסף. אם אתם לא רוצים לפגוש מדי בוקר בשולחן מבולגן וערמות של דפים וקלסרים בכל פינה, השקיעו בפתרונות אחסון שונים – החל מתוספת של מגירות ועד למעמד לספרים וקלסרים. כמו כן, כדאי לא לשכוח את ריהוט הנוי והחפצים הדקורטיביים השונים שישוו לפינת העבודה שלכם את החמימות הנדרשת ויהפכו אותה להרבה פחות משעממת: עציצים, כדים, שעון, שטיח, וילון, תמונות, ספריית ספרים אהובים וכיוצ"ב.
תאורה מעודדת עבודה
רובנו נוטים להפחית בחשיבותה של התאורה – ושמים דגש בעיקר על גוף התאורה ועל המראה החיצוני שלו. אלא שלצבע התאורה, או במילים אחרות לטמפרטורה שלה, יש השפעה משמעותית ביותר על הערנות שלנו. הטמפרטורה האידיאלית עבור חדרי ופינות עבודה היא טמפרטורה קרה שנמצאת בטווח של K5400 ומעלה. היא מעניקה אור בצבע כחלחל המוכר לנו היטב ממשרדים, חדרי ישיבות וקליניקות, ושומרת אותנו ערניים ומרוכזים יותר. האור הכתמתם, לעומת זאת, נפוץ בחללים שאינם דורשים מאיתנו מאמצים מיוחדים – סלון, חדרי שינה וכדומה, ובהתאם לכך גם מאפשרים לנו להירגע. אם אתם מעוניינים לגוון בתאורה בפינת העבודה שלכם, כדאי לבחור תאורה מרכזית בטמפרטורה קרה שתאיר את פינת העבודה, ותאורה משנית בטמפרטורה חמה אותה תוכלו להדליק בהתאם למצב-הרוח.